Coördinator activiteiten

Mijn naam is Eric Nettekoven. Ik ben twee keer op uitzending geweest voor de Koninklijke Landmacht.
De eerste keer in 1980 als dienstplichtig militair, voor de periode van een half jaar naar Libanon en de tweede keer in 2010 als reservist voor een half jaar naar Bosnië.
Op het moment ben ik als reservist in dienst bij 30 Natres (Nationale Reserve) bataljon als stafonderofficier werving en voorlichting.

Sinds de oprichting van de SVBZO in 2006 heb ik de functie van secretaris bekleed. Met ingang van april 2013 heb ik echter, door steeds drukkere werkzaamheden bij de burgerwerkgever en de Nationale Reserve, de functie van secretaris neergelegd en sindsdien ben ik coördinator activiteiten voor de Stichting. Daarnaast ben ik ook nog gastheer in het Ontmoetingscentrum.

De oprichting van de Stichting is uit nood geboren. Wij (een aantal veteranen) hadden meer ‘body’ nodig om de eerste Regionale Veteranendag in 2006 te organiseren en de noodzakelijke subsidies/donaties/steun bij elkaar te krijgen voor een Ontmoetingscentrum.

Een Stichting geeft die noodzakelijke body. Wat begonnen is als een impuls is verworden tot een passie. De grootste beloning is die ene veteraan die zich gewaardeerd voelt en zijn plek heeft gevonden tussen andere veteranen. Mijn grootste droom is dat ‘de veteraan en het Ontmoetingscentrum’ een begrip wordt. Niet alleen onder de veteranen en hun achterban, maar bij de hele bevolking. Waarbij 'waardering, eer en respect de boventoon voeren. Samenwerken, informeren en zodoende draagvlak creëren’.