Nieuwsbrief Januari 2020

Gelukkig een Nieuw Jaar
Na de donkere dagen van Kerst zijn we op 4 januari bijeen geweest in ‘De Treffer’ om elkaar alle goeds te wensen, stil te staan bij het verleden, onze ontvallen kameraden te herdenken en onze zieken beterschap te wensen.

Dit jaar waren de BOSS, COM en de SVBZO uw gastheer. Vele verhalen werden gedeeld, er werd gezongen en gelachen. We zagen mensen voor de eerste keer en er zijn plannen gemaakt voor 2020. Dit alles in onze geweldige ambiance ‘De Treffer’, met dank aan alle vrijwilligers.
Het jaar 2019 werd afgesloten met een mooie Kerstbrunch op 2e kerstdag met een overweging van aalmoezenier Sanneke Brouwers.

‘75 jaar Vrijheid’
Het Ardennen offensief luidt de laatste fase in van de bevrijding, we hebben nog te maken met de hongerwinter en veel leed, maar er gloort hoop aan het eind van de tunnel en op 5 mei is Nederland bevrijdt. Een zeer donkere periode wordt afgesloten, de bevrijding mag gevierd worden.
Belangrijk blijft de herdenking aan onze gevallen kameraden en burgerslachtoffers dat doen we op 4 mei in de regio. Heeft u tijd en wilt u ons vertegenwoordigen meld u dan bij de secretaris van de SVBZO.
Op 5 mei zal er een geweldige Regionale Ontmoetingsdag worden georganiseerd in het Stadhuis en het Van Abbemuseum: Vinden, Binden en Boeien blijft het thema waar we als SVBZO invulling aan willen geven.
Grote Activiteiten 2020 (Ook vermeld op de agenda Veteraneninstituut):
- Zaterdag 18 januari ‘Libanon Ontmoetingsdag’, vanaf 12.00 uur.
- Zondag 5 Mei ‘ROD en Festival’ in om Stadhuis Eindhoven, vanaf 13.00 uur.
- Zondag 14 juni ‘Balkandag’, vanaf 13.00 uur.
- Zaterdag 15 augustus ‘Herdenking bevrijding Koninkrijk Der Nederlanden’,
  vanaf 12.00 uur.
- Vrijdag 18 september ‘Bevrijding defilé’.
- Zondag 25 oktober ‘Eindhovense Ontmoetingsdag’.
Daarnaast worden er de jaarlijks bekende activiteiten georganiseerd: lezingen, bezoek aan Liduina, de 2 daagse wandeltocht, gezellig BBQ ‘en. (Alles wordt tijdig vermeld in de nieuwsbrief!)
Nieuw! Koffie met borrel bijeenkomst op elke 1e donderdag vd maand vanaf 15.00 u tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief, Meld u aan voor onze nieuwsbrief, we hopen u dan beter te kunnen informeren. Zijn er zaken goed vertel het de ander, wat er verbeterd moet worden vertel het ons. Een ieder is Welkom in ons Ontmoetingscentrum ‘De Treffer’.

Een vriendelijke veteranengroet, Huub Vleeshouwers

Copyright © 2020 SVBZO. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer.